La distanță de 2 săptămâni față de Anul Nou Chinezesc, toată lumea în China petrece Sărbătoarea Lampioanelor, un bun prilej pentru reunirea familiei și a prietenilor.
Cu această ocazie, pe 25 februarie, Institutul Confucius a organizat în Aula Magna a Universității din București un spectacol intitulat ,,Sărbătoarea Lampioanelor”, care încheie seria manifestărilor culturale de la începutul anului.
În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul dl. Deng Liming, reprezentantul Biroului de Învățământ al Ambasadei Republicii Populare Chineze, dna Anca Pegulescu, inspector general în cadrul Ministerului Educației, dl. prof. dr. Laurențiu Vlad, prorector al Universității București și dna Luminița Bălan, director al Institutului Confucius.
La realizarea spectacolului au participat studenții secției de limba chineză ai Universității din București și cursanții institutului.
Programul a cuprins și o demonstrație de arte marțiale chinezești, realizată de membrii Federației Române de Arte Marțiale, unul dintre partenerii Institutului Confucius. Spectacolul s-a bucurat de foarte mult succes, fiind urmărit de un public numeros, pasionat de cultura chineză.

DSC_2985

 

DSC_2937DSC_2931DSC_2865DSC_2998DSC_2834

Pin It on Pinterest

Share This