Institutul Confucius a găzduit la sfârşitul lunii mai o reuniune intitulată „Educaţia copiilor în Extremul Orient”, la care au participat dl. Bian Zhendong, şeful Biroului pentru Învăţământ din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, dna. Anca Pegulescu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi dna. lector dr. Ruxandra Raianu, profesor de limba japoneză la Universitatea din Bucureşti.

Domnul Bian Zhendong, care de câţiva ani se ocupă de promovarea limbii chineze în România, el însuşi profesor de limbi străine, a făcut o prezentare a sistemului de învăţământ pre-universitar din China. Pentru ca prezentarea să nu fie un simplu raport încărcat de date şi statistici, domnul Bian Zhendong a insistat mai ales pe preocuparea părinţilor chinezi de a asigura o bună educaţie copiilor, de a le oferi cât mai multe şanse de a avea o pregătire corespunzătoare, aceasta fiind o condiţie obligatorie a reuşitei în viaţă, mai târziu.

Doamna inspector Anca Pegulescu a realizat o prezentare elaborată a politicii de implementare a predării limbilor străine în România, evidenţiind în mod deosebit progresele realizate în ultimii ani în promovarea unor limbi orientale precum chineza şi japoneza.

Tabloul procesului de educaţie a copiilor a fost întregit cu o prezentare extrem de incitantă referitoare la Japonia. Doamna profesoara Ruxandra Raianu a discutat despre etapele pe care le parcurge un copil japonez în pregătirea sa şi despre problemele specifice, care ţin atât de sistem cât şi de mediu, ce apar frecvent în fiecare etapă.

Pin It on Pinterest

Share This