Întrucât luna martie este o lună cu sărbători dedicate femeilor, Institutul Confucius a organizat pe data de 17 martie, la ora 18.00, o dezbatere culturală intitulată „Femeia în China actuală”, la care a susţinut o prelegere prof. dr. Xue Xiaojian, co-director al Institutului Confucius. Prezentarea s-a referit la modificările de statut pe care le-a cunoscut femeia, pornind din antichitate şi până în zilele noastre, precum şi la rolul important, de actant social, pe care femeia şi-l asumă în societatea contemporană. Prezentarea, care a suscitat un real interes, a fost urmată de întrebări referitoare la situaţia familială, economică, socială a femeilor în China. La această dezbatere culturală au participat circa 60 de persoane.

La final, a urmat o demonstraţie culinară, susţinută de bucătari profesionişti de la Restaurantul Wangfu, cu ajutorul cărora publicul a fost iniţiat în tainele bucătăriei chineze.

Pin It on Pinterest

Share This
goedkope voetbalshirtsBasketbal kledinghockeykleding kindHonkbal kledingjääkiekko pelipaidat painatuksellaJalkapallo pelipaidatkoszulki nba dla dziecistroje piłkarskie dla dziecikije hokejowe dla dziecikoszulka baseball damska